Ladies Only

De uitslagen van Ladies Only 2019 vind je HIER


 


6-11-2018 ladies only was weer fantastich

Van onze mediapartner ASF racing merchandise:

Ladies Only 2018 wat drie jaar geleden als een experiment is begonnen is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze racedag. De vrouw of vriendin of zus van, komen niet meer naar het circuit om een dagje plezier te hebben, al telt dat natuurlijk wel mee maar ze komen nu echt om serieus te racen. En dan kan je als wedstrijdleider nog wel tien keer roepen er word en mag niet gedrukt worden maar die bumpers zitten er toch niet voor niets op. En dan word je als wedstrijdleider zelf ook nog aangereden, Was ook geen slimme uitsprak Johannes niet drukken zeggen tegen de stockcar dames je houdt ze niet voor de gek. Het werd een dag met alleen maar lol en plezier en in met name de stockcar F1 klasse vier verschillende winnaars, De opening s race was grandioos door Laura Hagens, Van ons mag ze het stoeltje van Chris Weyenberg zo overnemen. De tweede manche was het Vrouw Kroonder of te wel Sandra Keuken en dat werd een glimlach van oor tot oor. En wat baalde ze dat de tweede manche drie rondjes te vroeg werd afgevlagd Stefanie Koopmans maar ze zette het recht in de derde en afsluitende manche door grandioos met grote voorsprong te winnen. Bart Koopmans heeft zijn opvolgers klaar staan, want er waren toch bezoekers die stiekem dachten dat Wendy zelf mee reed. En vorig jaar baalde ze als een stekker door pech wist ze niet te winnen maar ging toen wel met de gouden oorbellen naar huis. Sanne Peetoom was dit jaar de beste na drie manches en ging nu wel met de grootste beker naar huis. In de stockcar F2 klasse was het een geheel ander verhaal, geef Chantal Hoedt een auto en ze weet er raad mee en wist met grote voorsprong alle drie de manches te winnen voor Dian Peeters die snelheid te kort kwam op Chantal. En met een schitterend herinnering s vaantje en sommigen een mooie beker gingen alle dames met een big smile naar huis met de gedachte van we moeten weer een jaar wachten, want race is toch echt wel een mooie sport. Komende zondag 11 november sluit Lelystad het raceseizoen 2018 af.
De uitslagen

De prijsuitreiking:

 


Een bericht van onze mediapartner  ASF racing merchandise

Wat in 2016 als een grap is geboren, is uitgegroeid tot een serieus race evenement op de race kalender van NOV Lelystad de ladysday. Roze vlaggen en vlaggetjes, roze ballonen en spandoeken. Een wasmachine voor een gelukkige bezoeker en gouden oorbellen voor de snelste dame in de F1 waren de ingrediënten voor een stormachtige dag. En ook de deelnemers spelen er op in met roze voorbumpers en de naam in het roze en ga zo maar door. Geen pumps of hoge haken in de pits, maar onwennige mannen soms vergezeld van kinderen of een vrouw gekleed in raceoverall. Tijdens de ladysday zijn de rollen omgedraaid en staan de vrouwen die het gehele jaar langs de lijn staan aan te moedigen nu in de picture voor onze fotografen de mooiste dag van het jaar tijdens de voor stellingsronde komt al het moois voorbij de ene nog mooier dan de andere het lijkt wel een snoepwinkel zou collega Ruud Swinkels zeggen die zijn ogen uitkeek wat er allemaal voor bij kwam. En het waren er nogal wat meer dan 125 deelnemers aan de start het is inderdaad geen grap meer maar serieus racewerk voor dames. De F2 dames gingen wat moeizaam van start met een half natte en droge baan dan weer volop grip en dan weer plotseling in de rondte er gebeurde van alles. Dian Peeters normaal rijdend in de F2 junioren was de dame van de dag elke race achteraan startend om vooraan te eindigen Dian won alle drie de races. En Die F1 dames wat een verschil met vorig jaar toen er erg rustig rondjes werden gereden. De organisatie had nog zogezegd geen contact deze dag!! nou alle F1 dames waren een klein beetje doof bij de briefing want wat gaven deze vrouwen en meiden een show weg, het was genieten. Of het nu kwam door de gouden oorbellen van ASF blijft de vraag? Maar het leek wel of het de dames iets extra gaf want gelijk vanaf het begin ging het gas er flink op. En wat opviel was, dat er zeker enkele talenten tussen zaten die we graag het hele jaar in een stockcar zouden willen zien rijden. En zeker niet voor de mannen zouden onderdoen. De gouden oorbellen werden gewonnen door Sanne Peetoom . Ze kreeg pech in de finale maar wat liet deze meid een snelheid en wagen beheersing zien deze dag. We kennen Sanne van de F2 junior klasse in Blauwhuis waar ze vaak te kort komt om in de top te eindigen, maar racen in de F1 van haar broer Bas gaf Sanne vleugels en reed ze zonder dat ze het in de gaten had de snelste ronde van de dag. Sanne nogmaals gefeliciteerd en alle F2 en F1 dames bedankt voor jullie inzet en enthousiasme we hebben van jullie genoten en we weten zeker dat editie drie voor 2018 al op de kalender staat, die nog rozer word En de organisatie van Lelystad namens ons en de dames bedankt voor een mooie dag.


Autospeedway Lelystad Ladies Only Raceday: “overdonderend succes
Nagels gelakt, oogschaduw en lippenstift op, en de pumps aan de kant: Het was Ladies Only raceday
op het Midland Circuit in Lelystad.
Nog nooit eerder zagen we zoveel lachende en glunderende dames op het circuit.

Het was hun dag, en dat was merkbaar. De mannen liepen wat onwennig en verward rond….,
de rollen waren ècht omgedraaid! “ De vrouwen verrasten iedereen, ze reden als echte racebabes, en klokten snelle tijden.
Met een geweldige opkomst, zowel landelijke als regionale aandacht op TV, en diverse andere media, was het een geweldige race dag.
De eerste editie van de Ladies Only day is een 100% geslaagde dag geworden, wat reden is om dit evenement ook in 2017 op de kalender te plaatsen.
Diverse race families kunnen nu zeggen dat alle personen in huis aan een Autospeedway wedstrijd hebben mee gedaan.
NOV Lelystad stak zijn nek uit om iets speciaals te organiseren en dit werd enorm gewaardeerd door de aanwezige dames en hun families.
We kunnen alleen maar zeggen: Dames we hebben van jullie genoten, we zien jullie graag terug op  28 en 29 oktober 2017! Ladies Only , Second Edition

PR  NOV en DSMG


Een terugblik op 2016:

 


 

(Visited 23.992 times, 1 visits today)